GÜMÜŞHANE / MERKEZ - Mustafa Canlı Bilim ve Sanat Merkezi

GÜMÜŞHANE BİLİM VE SANAT MERKEZİ´NDEN BİYOLOJİ ALANINDA TÜBİTAK (BU BENİM ESERİM) BÖLGE BİRİNCİLİĞİ

TÜBİTAK Bu Benim Eserim 11 Ortaokullararası Erzurum Bölge Finaline Fizik, Kimya, Biyoloji, Matematik alanlarından 1656 başvuru arasından ön elemeler sonucu 50 proje davet edildi.  Bölge finalinde 11 il yarıştı. . Gümüşhane Bilim ve Sanat Merkezi tarafından hazırlanan dört proje  Erzurum  Bölge  Finalinde sergilenmeye değer bulundu.

Biyoloji alanından Gümüşhane Bilim ve Sanat Merkezi öğrencilerinden Eren İSKENDER ile Yaren GÜRER'in Fen ve Teknoloji Öğretmeni Işıl BALKİ'nin danışmanlığında  hazırlamış oldukları "Bitki Büyümesinde Organik Taşın Etkisi" adlı proje Bölge Birincisi oldu.  Eskişehir'de yapılacak Türkiye Finallerine katılmaya hak kazandı.  Proje, 27- 30 Mayıs 2017  tarihleri arasında Eskişehir'de yapılacak Türkiye finallerinde   bölgemizi temsil edecektir.

Biyoloji alanında Fen ve Teknoloji Öğretmeni Işıl Balki'nin danışmanlığında  Eren İskender ile Yaren Gürer'in hazırladıkları "Bitki Büyümesinde Organik Taşın Etkisi" adlı proje; Fizik alanından Sınıf Öğretmeni Arif Ertürk'ün danışmanlığında Fatma Zehra Burnaz'ın  hazırlamış olduğu "Bilgiyi Yarıştır Elektrik Devresini Öğren" adlı proje ile;  Fizik Öğretmeni Deniz Güngör'ün   danışmanlığında  Ravza Ülker-  Zeynep Sude Ayvaz'ın  hazırladıkları "Soğukları Soğuk Sıcakları Sıcak Tutan Piknik Sepeti" projesi,  Elif Kuzucu - Vildan Sena Kaya'nın hazırladıkları "Toprağın Su Tutma Kapasitesini Arttırabilir miyiz?" adlı projeler Erzurum Bölge Finalinde sergilendi.

20-04-201720-04-201720-04-201720-04-2017

Yayın: 20.04.2017 - Güncelleme: 08.12.2020 12:49 - Görüntülenme: 1940