GÜMÜŞHANE / MERKEZ - Mustafa Canlı Bilim ve Sanat Merkezi

UNUTULMAYAN SANDIKLAR E-TWİNNİNG PROJESİ

Kuruculuğunu Kurumumuz Görsel Sanatlar Öğretmeni Derya ÖZTÜRK' ün yapmış olduğu UNUTULMAYAN SANDIKLAR E-TWİNNİNG projesi Türkiye ve yurt dışından oldukça ilgi görmüştür. Projemizde Türkiye'den 10 okul, İtalya'dan 1 okul, Gürcistan'dan 1 okul, Bosna-Hersek'ten 1 okul olmak üzere 13 okul ile çalışmaktayız.

Projemizde; Kültürel mirasımızı Web 2.0 araçlarını kullanarak nesilden nesile aktarmak istiyoruz. Uzaktan eğitim pandemi sürecince öğrencilerimizin teknolojiyi doğru kullanmalarını sağlayarak sahip oldukları kültürün ne kadar değerli olduğunu görmelerini sağlayacağız. Kapalı sandıkları açarak kaybolmaya, unutulmaya yüz tutmuş el sanatlarını gün yüzüne taşıyarak çalışmalarımızı fotoğraflarla görselleştireceğiz. Nenelerimiz, annelerimiz gelin olmadan önce başlamış sandık hazırlıkları. Her genç kızın sandığı özenerek hazırlanmış yıllarca. Bu gelenek günümüze kadar gelmiştir. İşlemeli sandık, oyma sandık, pullu sandık derken günümüze iç içe sandık, üst üste sandıklarla karşılaşıyoruz. Sandıkları açtığımızda ayrı bir hikaye, el emeği, göz nuru işlerle karşılaşıyoruz. Yazması mavi oyadan çemberimde gül oyaya görüyoruz ki kültürel farklılıklar sandıklarda. Çalışmalarımızda öğrencilerin araştırmalarını, sorgulamalarını, çevrelerine duyarlı olmalarını hedefliyoruz.

14-12-2020

Yayın: 14.12.2020 - Güncelleme: 14.12.2020 16:23 - Görüntülenme: 477