GÜMÜŞHANE / MERKEZ - Mustafa Canlı Bilim ve Sanat Merkezi

TEKNOFEST'e katılacak öğrencilerimiz Valimiz Sayın Kamuran Taşbilek'e ziyaret etti.

İstanbul Atatürk Havalimanı'nda bugün başlayan TEKNOFEST'de "İnsanlık Yararına Teknoloji" yarışmasında final sunumu yapmaya hak kazanan Gümüşhane Bilim ve Sanat Merkezi öğrencileri ziyarette Valimiz Sayın Kamuran Taşbilek'e projelerini anlattı.

"EPİLEPSİ NÖBETLERİNDEN HABERDAR OLMAK MÜMKÜN MÜ?"

Gümüşhane Bilim ve Sanat Merkezi 10.sınıf öğrencileri Vildan Sena Kaya, Melis Ensar Tanış, 11.sınıf öğrencisi Sümeyye Gökçe Tanış, Fen ve Teknoloji Öğretmeni Işıl Balki danışmanlığında "DEMİR" teknoloji takımı olarak "İNSANLIK YARARINA TEKNOLOJİ" alanında "Sağlık" kategorisinde hazırladıkları "Epilepsi Nöbetlerinden Haberdar Olmak Mümkün mü?" projesi ile final sunumu yapacak.

Öğrenciler epilepsi hastalarının nöbet geçirip geçirmeyeceklerini kendilerinin fark edememelerinden hareket ederek bu hastaların nöbetlerden önce haberdar edilebileceği bir sistem tasarladı.

18-09-201918-09-201918-09-2019

Yayın: 18.09.2019 - Güncelleme: 08.12.2020 12:45 - Görüntülenme: 340